Laden...
Naar Facebook

Dutch Angus

De Bauers introduceert Dutch Angus Beef.

 

Op landgoed Noordenhoek grazen onze Hollandse Angus koeien. Het graangevoerde Dutch Angus rund is overheerlijk vlees. Hollanders weten wat zorg is voor vlees.

 

Voor de slacht worden ze zo’n 160 dagen gevoerd met mais en zonder hormonen. Mede daardoor is de smaak 12 maanden per jaar constant. De karkassen onderscheiden zich door hun krijtwitte vet, het lijkt wel ossewit. Dutch Angus Beef geeft de hoogste garantie op constante kwaliteit.

 

Zelfs hun opa en oma zijn al hormoonvrij. Kortom, hun hele historie is bekend.

 

Het onvervalste vlees smelt heerlijk in de mond.

De fraaie dooradering geeft het een heerlijke romige smaak. Een compleet nieuwe ervaring. Het past goed in een cholesterol verlagend dieet. Dat komt door de hoeveelheid intramusculair vet (meer verzadigd vet en min omega 3 vetzuren dan het vlees van dieren die met gras worden gevoed).

 

Het Aberdeen Angus runderras is eind van de 19e eeuw ontstaan in de omgeving van het Schotse Aberdeen. Sindsdien is het ras wereldwijd enorm populair geworden, onder andere vanwege het gemakkelijke kalveren en een gunstige vleesopbrengst. Belangrijkste reden van het succes van het Aberdeen Angus ras is echter de vleeskwaliteit. Deze is te danken aan de eigenschap om voeding snel om te zetten in vet, waarvan bekend is dat het de smaakaroma's van vlees conserveert.


De redenen voor horeca in Nederland om Angus vlees op de menukaart te zetten zijn duidelijk. Maar waarom zou uw restaurant Black Angus vlees uit het buitenland op de kaart zetten als het kan worden gecombineerd met die andere trend: lokaal en traceerbaar? 

 

Nederlands Angus vlees

 

In Nederland worden Angus runderen gehouden in natuurgebieden. Enkele maanden voordat ze slachtrijp zijn, worden de runderen afgemest. Uiteraard op een zo natuurgetrouw mogelijk manier zonder agressieve voedingsstoffen. Onze veehouders zijn dan ook Biologisch of met een 2-sterren Beter Leven keurmerk gecertificeerd. 

×